Mijn verhaal


​Mijn naam is Romy, 23 jaar oud en momenteel woon ik nog in Oegstgeest. Met de nadruk op “nog”, want in 2025 emigreer ik samen met mijn man naar Bonaire. Sinds de dag dat wij besloten om deze stap te gaan maken, is mijn leven compleet op zijn kop gaan staan.

Emigreren is niet zomaar even gedaan, zéker niet als je hier nog voor een werkgever werkt en je eigenlijk dat op Bonaire, überhaupt in de toekomst niet meer wilt. Al sinds ik klein ben riep ik “ik wil een eigen bedrijf’ maar ook wilde ik altijd super graag stewardess worden! De wereld zien en met mensen in contact zijn en helpen, dat was voor mij toch wel zo belangrijk. Echter vond ik in de luchtvaart niet wat ik zocht, toen ik 19 was vond ik mijn plekje in de uitvaart, een onwijs mooi en dankbaar beroep. Door dit werk werd ik bewust van alles in en om het leven, dat je echt per dag er alles uit moet halen wat er in zit!

Waarom dingen niet doen? Angst? Onzekerheid? Bang voor de mening van anderen? Dat zijn veel redenen waarom we iets niet doen, toch? Ik liep ook hier tegen dingen aan, waarschijnlijk heel herkenbaar voor jou: roosters, vrij vragen, alles is al bepaald en niet zelf kunnen bepalen.

Ik ben altijd spontaan, wil ik naar een winkel, volgende week op vakantie, een dagje pas op de plaats doen, omdat dat beter is voor mij? Dan doe ik dat. Helaas kan dat niet als je voor een werkgever werkt. Daarom creëer ik dat zelf, doordat ik de stap heb genomen naar het onbekende. Uit mijn comfortzone, gestart, ingeschreven bij KVK en vooral heel veel doen. Voor mij was dit ook geheel onbekend en ik had geen idee wat het allemaal precies in hield. Ik had er nog nooit van gehoord.

Hoe kwam je dan aan het business model?

Toen ik in Dubai was kwam ik in contact met (inmiddels) mijn collega, ze woont op een Grieks eiland en leeft precies het leven zoals ik dat wil. Ik had haar al een paar keer voor bij zien komen, ik was sceptisch, dus scrolde verder. Op de luchthaven, vlak voor mijn vlucht naar Amsterdam, toen ik naar huizen op Bonaire aan het kijken was, kwam ze weer voorbij. In de groep waar ik ook in zat, toen heb ik het gescreenshot en een berichtje gestuurd!

FUN FACT : De screenshot heb ik nog !

Door het contact, de uitleg en het businessmodel ben ik vrijwel direct gestart. Dit wordt mijn/ons voertuig naar Bonaire!

Ik voelde het, dit gaat mij lukken.

Het model heeft alles wat ik zoek : Vrijheid, zelf bepalen hoelang en wanneer ik werk, meer inkomen, goed pensioen, overal werken, reizen en noem maar op.

Ik ben nog steeds er blij dat ik gestart ben, het heeft mij nu al zoveel gebracht. Inkomen, persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Groei en vooral ook een onwijs mooi en leuk team, de events zijn fantastisch en ook dat was “out of my comfortzone”. Deze manier van werken heeft mij zoveel gebracht en gaat mij nog zoveel moois en meer bieden.

Maar niet alleen mijzelf…

Want ik heb de mogelijkheid om jou dit ook te bieden en te leren. Herken jij je in mijn verhaal, of in de punten bij het businessplan? Dan kunnen wij wellicht samen een mooie stap gaan maken. Wat jij ook zou willen bereiken, behalen, verdienen het maakt niet uit. Zolang je jezelf er van bewust bent dat je er voor moet werken en het een compleet nieuwe manier van werken is. Dat moet je leren, vallen en opstaan. Wel met het uitzicht om je leven te kunnen gaan leven zoals jij dat wilt. Dus wees niet onzeker, kies voor jezelf en neem de touwtjes in handen.

Waarom naar Bonaire?

Caribisch Nederland heeft mij altijd al getrokken, in 2021 vloog ik voor het eerst naar Aruba, het was ook geweldig! Maar die aankomst op Bonaire.. het was het “ik ben thuis” gevoel. Sindsdien voelt mijn huis ook niet meer als thuis, het voelt alsof ik hier nu even moet zijn om daarna weer naar huis te kunnen. Soort vakantie, waar hard in gewerkt wordt 😉

Het klimaat is precies wat wij graag willen, een huisje en dan lekker vanuit de tuin werken of gewoon op het strand of vanuit het zwembad, toch bizar!

Dank dat je mijn verhaal hebt gelezen.

Stuur gerust een berichtje, volg mij op de social media kanalen.

Super leuk om met je te connecten & wie weet zijn wij straks collega’s.

Warme groet, Romy

“Als je het echt wilt, is er geen excuus om het niet te doen”